torsdag 15 mars 2012

Träning med bommar..

Visst är de söta? Curre och Ella gosar lite med varandra :)..
Denna veckan har de gått lite i paddocken och fått arbeta lite med olika bom övningar..Det har varierat beroende på vilken utbildnings nivå de är i givetvis.. Har haft 2 bommar med x antal galoppsprång emellan för att sedan kunan korta och länga de och de ska fortfarande vara avslappnade..Även haft lite bommar utlagda vid serpentin bågar så de blir raka i mitten och där emellan göra buýten avslappnat..Även vanliga cavaletti har funnit med :)..
Janiool till exempel vill jag har mer ridbar mellan hindrena har går gärna upp och stretar i bettet så vill ha honom ner med nacken och avra avslappna. Någonstans måste man ju börja så att vara avslappnad mellan bommar och kunna både tas tillbaka och gå framåt utan att gå upp och streta i bettet.. Han funkar att göra så på i själva markarbetet utan bommar men allt som är hinder relaterat kan man ju inte gå nere med näsa i backen och guppa ;)..Efter mycket galopparbetetvar ha i alla fall riktigt fin och gjorde det jag bad honom om avslappnat och fint..Men måste säga den hästen är som en duracell kanin! han var genomsvettig efetr passet kom åt hono rikigt bra men det inns mycket energi kvar ändå! Helt otrolig ;)..Han har även hunnit med en tur i skogen och var 100 gånger bättre än förra veckan när han skötte sig mindre bra..
Curre gick i pessoa selen och var faktiskt fin i måndags.. Red honom i tisdags och blä så jobbig.. Han är inte världens roligatse hästa tt rida när han inte varit riden på länge..Tur att man komme ri gång igen så man kna få bort det stela på honom.. Han är inte direkt så sammarbetsvillig heller den killen..Men det blir bättre ! :)..
Jonte har tränat mycket på galoppfattningar han behöver ju stärka sig och tycker han blir bättre och bättre..Alltid kul när de gör framsteg älskar verkligen den hästen tror han kommer bli riktigt bra..Han är på ett vis som Janiool att rida när han väl får styrkan kommer han vara reglerbar utan att man behöver kämpa för kung och fosterland galoppen hans är väldigt trevlig han är som en gunghäst..:)..han har även han tränat lite på bommarna men han har inte styrkan att orka korta galoppen men jag är inte orolig det kommer! I går var vi även ute en liten runda i skogen det tyckte han var mycket roligt ..:)..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar