torsdag 8 mars 2012

Ridning i snö :)

Ja i går var Olivia här och red vad händer då jo det börjar snöa! som senare går över i regn hoppas hon i frös i alla fall ;) Hon han med att rida de 3 "vita" killarna..Blev inga bilder då jag glömde kameran nere i stallet men men.. Roligt att se någon annan rida hästarna då ser man deras svaga respektive deras starka sidor så ver man ju själv vad man ska träna på sedan..

Janiool såg jätte fin ut och denna gången bockade han inte någon gång..Han brukar lugna sig lite när han får bli riden lite mer och nu har jga ju ridit honom lite också så är väl inte lika kul för lille man längre.. Olivia hoppade även några språng på ett räke med honom då det är de mina hästar har svårast för eller nja de kanske har lätt för att MEN den pioten som brukar sitta där annars har svårt för räcken ;)..I alla fall såg Lalle fin ut och hoppade bra hon har kommit på honom lite mera nu ..Ser lovande ut inför lördagen..

Nästa man ut Curre den "lätt ridna" hehe..Han såg också fin ut det är ingen lätt häst det tar ett tag att känna vad han gör och lära känna honom sedan när man väl gör det så känner man det mesta den mannen försöker göa.. Typ skjuta ut vänster bogen i sprången och på volt och lite annat smått och gott. På räcket sköt han ut bogen i höger varv för henne men en bom upp på hindret då hoppade ha till och insåg kanske att det inte gick så mycket längre.. I andra varvet sköt han efetr hindret en bom på sidan om hindret på marken eller så löste det problmet.. Problem är till för at lösas och lösningar finns det på allt :D..

Sedan var det Jontes tur han visade lite attityd i dag och visade även att galopp ombyten ligger honom nära hjärtat ;)..Han tycker att det är jobbigt att gå i höger galopp då börjar han i höger byter till vänster byter tillbaka till höger och byter till vänster i nästa galoppsrång.. Han är knappt ens påbörjad byten innan men hanfixar ju det själv grabben..Han går jätte fint i galopperna i lina men sedan har han lite svårt att hitta balansen när det kommer ryttare på men får vara väldigt drivande på honom och puscha honom men det kommer! Han behöver muskler och allt..I hoppningen ä han i alla fall kanon snäll! Även fast han kommer fel hoppar han och är rädd om sig är bra att de får lära sig i från början tycker jag att man ska hoppa när man kommer fel också.. Att alla gånger kommer man inte helt 100 på ett hinder och då ska man som ryttare inte behöva vara orolig att hästen ska stanna..Men Jonte verkar fixa detta kanon och har bra inställning till hinder.. Komemr att bli en super rolig häst när han har styrkan och är klar. För galoppen på honom är en bra galopp som passar min ridning sedan verkligen. På Curre får man hela tiden se till så han är på bakbenen och galopperara han har inte det naturligt medans Jonte och Janiool är på bakbenen hela tiden de har liksom det naturligt! Det är därför bägge dom två kan komma i ett under tempo på hinder och smälla av ett pang språng ändå men det gör inte Curre OM han inte är på bakbenen,, Svårt att förklara så här men när han verkligen är på bakbenen Curre mannen då hoppar han en riktigt ur sadeln och distanser till hindren kommer så naturligt man behöver liksom inte leta..:)

Nåja i morgon (lördag) är det tävling för Janiool. han ska gå en 90 klass med Olivia i Ronneby då han behöver träna att hoppa i ridhus på tävlingar då han lätt bli trängd eller vad man ska säga.. Han får lite panik i vissa ridhus och vissa ridhus bryr han sig inte ett skit.. Och jag känner lite att får han bara gå utomhus våren detta året också så missar han att få rutin..Så känner jag lite :)..Räcker med att han missade inomhu säsongen förra året på grund av en jädrans fästing..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar