söndag 13 juli 2014

Ser inte bättre ut i dag..

Vädret alltså! Har regnat hela natten.. Hästarna fick faktiskt stå inne i går tyckte det var oschysst att skäppa ut dom blöta och varma efter ridning. Speciellt curre är jag väldigt noga med just för hans rygg. Är ju inte världens bästa att vara varm om ryggen för att sedan bli nedkyld.. Curre uppskattade i alla fall att få vara inne ljkaså lalle som stod och sov, han blev hu annars riden i morse i skogen.. Vilken uppladdning inför EM va?! ;) skogen i en hel vecka men tror inte det är någon fara. Tänkte se om man kunde hoppa lite i morgon (måndag) kanske?

Fjonte gick även han en runda i skogen gick faktiskt bra. Han blev lite glad i galoppen och började hippa och bocka lite nej ungen fara.. För er som inte vet har fjonte varit ett riktigt dumhuvud i skogen! Han har kastar av en och hållet på han kunde även hålla på så i paddocken i bland men men peppar peppar har han skärpt till sig sedan sen hösten.. Hoppas på att det vänt. Men vilken skillnad att komma från curre till fjonte. Inte överdrivet mycket stirleksmässigt men häst mässigt liksom. Curre är så mycket mer häst och fjonte passar mig inte liks mycket häst han är mer smidig och snärtig liksom :) 

De som uppskattade minst st stå inne var fjonte ochSture. De två gadd trivts mycket bra på en lösdrift! Ska bli intressant när Sture ska k gång om utgång 24-7 gör honom mindre harig eller om det är oförändrat? I bland kan mycket utevistelse verkligen hjälpa desse hästar med mycket nerver och energi typ fjonte och Sture. Lalle och curre har mycket energi men finner sig i det de får göra typ antingen är man inne eller ute..Sture  och fjonte lite mer som de har någon bokstavs kombination de behöver fasta rutiner.. Nu har de gått ute en månad då gäller set men sedan när de står inne på böterna på vintern då är det inga problem men de behöver en inkörnings period med att vänja sig liksom och då är de lite oroliga själar..

Hade man ägt hagen de går i på sommaren hade jag lätt valt att ha de på lösdrift! Lyckligare hästar och mindre energi liksom ;) 
För något år sedan hade jag aldrig sagt det men nu så hade jag gärna haft det :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar