söndag 13 juli 2014

Lite trimm i regnet..

I dag har det i princip regnat hela dagen. I alla fall när jag red om jag säger så!

Började att rida Fjonte i paddocken som faktiskt var riktigt fin! Svängde honom mellan hindrena så han satt ordentligt på bak nästan att man vänder de i en bakdels vändning i galopp och sedan något språng fram och sedan byte. Det är nyttigt för Fjonte alla hästar måste ha sitt individuella tränings program den ena är inte den andra lik!! Fjonte har sina nackdelar typ att tappa galoppen i avängarna han tappar liksom trycket medans Lalle har sin förbaskade korsgalopp han fjollar med i svängarna i bland. Alla har olika saker att träna bort och träna på!  Lalle har egentligen ingen dålig balans eller dålig styrka i sin galopp som det vanligtvis brukar vara när de går i korsgalopp eller jo han hade det när han var 5 år och då brukar hästarna komma i korsgalopps träsket liksom. Lalle kom dock aldrig ur det mycket tack vare att jag inte gjorde någon större affär av det men nu senaste halvåret har jag gjort det han ska inte ha korsgalopp genom kurvorna och vips så försvann det i hoppningen. Sedan är det i hoppningen han haft det inte så mycket i markarbetet men nu provocerar jag fram det i markarbetet för att kunna bli kvick att rätta honom. Hindren kommer liksom fort sedan och nu har han slutat med sin korsgalopp när hindrena blivit större men det kommer gärna igen när hindrena är lägre liksom. Men den ska bort där med och så svävade jag i väg i från Fjonte pass i dag med ;) Han var i alla fall fin jag var nöjd och Fjonte nöjd att få komma ut i hagen :)

Curre skrittade jag en runda han var pigg och glad och ville helst få göra annat än skritt.. Bad for you det blir inte förens Vi kommit hem från Polen typ. Får sitta och passa Curres vänstra bog lite i bland då han gärna trycker den men inte så farligt mot hur han varit förr! Egentligen var det väl inte något jätte stort problem men med fel tränare så blir det problem! Vist man ska fokusera på att fixa saker som inte är bra i ridningen men själva att han petade vänstra bogen lite förstörde inte hans hoppning han hoppade bättre innan tränaren i frågan gjorde det som var så litet problem för oss till ett jätte problem! Sedan bytte jag tränare och problmet med bogen togs aldrig upp men det löste liksom sig själv. ;)

Nåja Lalle fick trimmas ett pass i paddocken och var väldigt fin faktiskt! Han är riden en veka i skogen men seriöst och lite halv seriöst i bland men takterna satt i och han kom i håg hur man beter sig i paddocken ;). Passade på att hoppa en grind också och hoppa kunde han fortfarande göra, tur det eftersom det är knappt 2 dagar kvar tills Vi åker mot Polen ;). Ska sätta upp lite mer hinder tänkte sätta upp några kombinationer då Lalle haft problem, dock inte förens i 120 visserligen men om det är räcke - oxer räcker han till utan problem men focuserar på oxern för mycket och får gärna ett bakbensfel då. Om det är oxer - räcke så hoppar han upp så mycket på oxern att han får in två galopp språng. Detta måste tränas bort det är egentligen inte att han har för liten galopp men efter jag byte sadel så har han musklat upp sig och blivit otroligt välhoppande och då händer det så här att han hoppar väldigt väl och fint på oxrarna. Det är ju kul med en häst som hoppar bra men i bland behöver han inte ta i så han spricker den lille skiten;)

Banskisserna till EM hade kommit ut med så har kolat dom lite och förstår väl lite grann verkar inte vara några större svårigheter och om man tycker att det är svårigheter i själva klassen som EM:et går i så ska man nog inte vara med. Det är en längre bana än en vanlig 110 går över hinder 1-12 14 språng med andra ord dubbla kombinationer så mer som en 120 bana kan se ut här i Sverige..Kan tycka att banan är mellan 110-120 nivå här ligger oftast kombination på linje till ett annat hinder eller från ett annat hinder i 110 även nere på lokalnivå men här ligger bägge separata. Vilket kan både vara en för och nackdel fortfarande klarar sig dom som kör full ös medvetslös i hoppningen på sina ;).. Vilket måånga araber gör utan att vara elak det är inte många som går rytmiskt och fint, tyvärr. Ja åter till banan.. Annars rätt normalt är nog mer som en normal 110 fast med dubbla kombinationer som i en 120 på regional nivå.. Ska bli spännande att se vad det är för avstånd på en sådan tävling om det är ponny, stor häst eller något mitt emellan?? Lalle är ju van att gå på storhäst annars ju :)

Ni som är intresserade av banskisserna kan Ni läsa dom här ( Tryck på här)

Lalle och jag 2008 alltså 2 år gammal och hingst var då till och med :) Snygg man va?? :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar