söndag 30 mars 2014

En helt okej tävlingsdag!

I dag har Vi varit i väg och tävlat de som fick följa med var Fjonte och Lalle. De hoppade 115x2 bägge två. Första gången någon av de går in i en sådan "hög" klass utan att hoppa en 110 innan. Detta var en dag med både lite TUR och lite stolpe ut men det är väl så det är i bland?

Lalle började hoppade avd A han kom i korsgalopp till 2:an och gick på honom lite och blev helt fel! Detta skötte grabben galant och räddade siuationen likaså till 3:an det låg på linje så det blev liksom helt fel i rytmen. Fick fin rytm igen och han gjorde hela banan felfritt och även omhoppningen som jag hade tur med! I Kombinationen var han i och touchade men som sagt noll fel och gick in på en 5:e plats! Var 50 startaande och han startade typ som nummer 20 och höll 5:e platsen till de sista så slutsligen blev han 6:a helt klart godkänt :)

Fjonte var näst ut skötte sig bra på framridning och framhopping. Inne på banan tyckte jag han kändes fin framme för skänkeln tyvärr ett ner på 3:an var 6 galoppsprång mellan 2:an och 3:an red på 6 jag tyckte själv han kunde bjudit till lite men Helen tyckte jag fick ta på mig det för jag red av honom men vet inte riktigt hade ju blivit 6 ½ annars liksom :P.. Så ett ner den rundan men en fin känsla.

Lalles andra 115 kändes han lite matt på framhoppningen banan var rätt trixig mot den förre 115 var en rätt bruten svår linke från 4:an till 5:an gällde att vara med liksom. Lalle hoppade riktigt fint men tyvärr knep han lite bak på 3:an en oxer så ett ner lite surt men så är det är jätte nöjd med hans sjätte plats i dag :)

Fjonte kändes med lite matt på framhoppningen tills han blev "rädd" för en av de andra hästarna och började studdsa efter hindret och innan och ja...Inne på banan var han rädd för 4:an som i klassen innan var 1:an eehh..JA så kan man ju också vara ;).. Men när jag började hoppa kändes han ofokuserad på sin uppgift inte loj men inte fullt fokus på sin uppgift. Tittade på 4:an när han skulle hoppa med men tryckte till honom så han hoppade stort över det så blev lite trixigt att hinnan svänga innan de andra hindrena till 5:an ( svårt att förklara) men jag han kom sedan till kombinationen som han drog i väg på a hindret uppfattade inte riktigt att det var två så släppte ner bak lite tidigt på a hindret så den rullade ur. Surt men 4 fel i denna klassen med tyvärr. Kändes verkligen som stolpe ut med Fjonte i dag då han hoppade riktigt bra! Synd när de inte får utdelning för det bara :(..

Nu blir det någon veckas tävlingsuppehåll för desse grabbarna. Hade faktiskt planerat tävlings uppehåll i april ut MEN det kliar i fingrarna är en lättare tävling i närheten en på grus utomhus det kanske hade varit nått? Då har de fått komma ut med. Får kolla upp detta lite tänkte kunde ju starta Fjonte i avd A då nämligen.. Får som sagt fundera lite.. Hade tänkte att lägga ner lite extra energi på Sture denna månaden och såsmåningom börja kvala honom så kanske om jag har tur det skulle kunna vara något kval gjort innan bete? Vad tror Ni om det? :)

Många tankar och funderingar i dag ;)

Fin fina divan Lalle ;)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar