söndag 13 oktober 2013

Vilken dag..

Ja herre gud!! Vi körde hem i från vid nio tiden tar nästan 1 timma dit vi skulle..34 startande innan avd B började som Fjonte skulle gå i. 30 i timman brukar man ju räkna..Jag säger BRUKAR.. När vi var några mil i från är det bara 9 startande i första klassen kvar. Räknade snabbt ut att dit skulle vi inte hinna så Fjonte slapp första klassen. Klantigt värrre av oss då de räkande 40 starter i timman!! Denna klubb är bra men antingen verkar det gå skit fort eller skit sakta jag har bara varit med om sist nämnda ;)

Lalle i alla fall gick 110+120 i dag var det gör om gör rätt! Bra bana men trångt och mycket linjer och relaterade avstånd bland annat 4 galopp språng mellan två hinder räcke 5 galoppsprång kombination den stod rätt tight upp mot kort sidan om du har en tittig häst liksom. Det var mycket hinder på liten yta kändes det som eller hur man ska förklara det. Lalle hoppade riktigt trevlig inte i en bom förutom på första hindret doppade han ner bak. Varför? Det kan jag verkligen tyvärr inte svara på, kändes lite tradigt då detta verkligen inte är första gången i år och han är gärna i och känner i första hindret i bland. Känns lite surt då han verkligen hoppade riktigt bra räckte till på avstånden utan problem! I 120 var han lite halv konstigt på framhoppningen han gjorde precis likadant i Ronneby och gjorde en super runda där. I dag var inget undantag!  Fick en rull-bom på 2:an annars super fin. Så ett ner han hoppade riktigt trevligt! Banan var rytmisk och bra. Dock från 2:an till 3:an så var linjen lite bruten och en rätt stor oxer vilket inte ä något problem för Lalle men hade funderingar på att debutera Fjonte i 120 men kändes att banan va lite för avancerad för honom. Höjd mässigt inga problem men tekniskt så passade detta inte honom för dagen då han va väldigt spänd. I sin 110 så va han väldigt spänd på banan och blev liksom lite tittig hoppade nolla på hinder så vis inte i en bom men fick inte fram honom på 5:an mellan räcket och kombinationen så blev 6 galoppsprång och så hoppade han lite tveksamt över a hindret och blev lite gluttig fram till b hindret. Hade så dåligt fart med så liksom va inte så stor mening la bara en volt kom igen och då hoppade han igenom det utan problem. Men kombinationen låg rätt långt upp rätt nära en skjutdörr. Inget jag skyller på men han va spänd och detta var verkligen ingen kanon runda av oss. Så valde att avstå 120:in det kommer fler tävlingar :)..Han kanske hade varit jätte avslappnad vem vet och hade gjort en super runda? Vem vet :)
Man ska tänka att han inte gått mycket inomhus detta är 4:e tävlingen inomhus i hans liv så kanske inte så konstigt? Utomhus nu gick han ju riktigt avslappnad annars! Men nu är det inne nya tag det kommer med mer rutin det är jag helt säker på :)

Nästa år är det dags för denna grabben att göra entré på tävlingsbanorna. Nu blir det kastrering sedan ska han i gång ska bli riktigt kul! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar