måndag 18 mars 2013

Stallet genom tiderna ;)

Tänkte göra ett inlägg om stallet här hemma..Den har varit med om mååånga ombyggen!!


När jag flyttade hit hästarna fanns detta "meningslösa" stall..  2 av boxarna var i från Magnus systrar när de hade häst typ för MINST 25 år sedan så väldigt bra kvalitet dock började träet ge sig efter att Picazzo stått i dom :P..De var 4x3 i måttet. En annan box var 3x3 MEN alldeles för låg för mina stora hästar sedan en shettis box en hörnbox med godkända mått MEN passade inte riktigt mina hästar sedan en myrby box på 3x3 som var bra..Men tyckte detta stallet såg riktigt fult ut! Jag sysslar dels inte med ponny utan har större modell på hästar och jag tycker det ser förjäkligt ut när det är olika storlekar.. / De två stora syns inte på bilden kommer sedan) Fanns även en spiltbox som vi byggde om till sadelkammare..
Så här såg det ut;


Vi byggde upp 2 stora boxar med slagdörr då det andra stallet var hästarna alldeles för instängda i för min del..Jag tycker inte om när man får stänga in dom liksom..2 boxar blev 3 boxar då en var i hörnan... Så här blev detta;

Det byggdet var klart 1 dag innan jag blev sparkad och bröt armen och gick gipsad i 10 v..TUR!!
I februari sattes myrby boxen upp;


Blev en del att slipa och måla om till våren.. Och även två boxar uppsatta till..De är i från Ute boxen och desse rekommenderar jag verkligen!! Super boxar rubusta och bra kvalitet de var värda varenda krona!!


Så här såg stallet ut målat och klart

Sadelkammaren var inte världens största men hade även en täckes kammare..Men här är på sadelkammaren..Rätt trångt men det funkade..Sedan började Picazzo äta sig igenom boxarna och de stora boxarna Vi köpte var verkligen under all kritik!! Riktigt dåliga..Så när Vi ändå skulle fixa golvet så fixade Vi nytt stall och fixade med lecablock och putsade över..Innan sparakades det väldigt mycket i väggarna här hemma med MEN efter material byte sparkar ingen i väggarna längre det låter inte så roligt..Jag trivs då jag tycker man får bra kontakt med hästarna då alla 5 nya boxar har slagdörr de andra två kan man ju välja öppet eller stängt på..Slagdörr har sina nackdelar med man kan inte stänga något och de biter varandra mer än gärna över boxen i bland men för det mesta sköter de sig..Boxarna är ju även helt öppna hela fronten då jag inte har några hästar som hoppar över även fast de står själva..Så här blev det sedan..
 

Innan var det 5 boxar på ena sidan och 3 på andra.. Nu Gjorde Vi så här 5 på ena sidan och 2 på andra..Och en större sadelkammare än planerat..Men en sadelkammare kan aldrig bli för stor ;) Eller vad säger Ni?! En tredje box finns att sätta upp om det skulel krisa..Men nu har Vi en halmbale och en hösilage bale mellan ena boxen och sadelkammaren.. Super tycker jag!! Här är sadelkammren när den höll på att göras i ordning..
Sadelkammren blev snickarna klar med i december så blev aldrig någon målning utan in med alla saker som stått ute i stallet från juli månad ;)..Och jag var gravid i 8:e månaden typ..Gravida kvinnor kan göra mycket det är bara viljan (givetvis att man är frisk också men alltför många tror jag lägger dig och tycker synd om sig själva;)) I år funderar jag på att ta ut allt i från sadelkammaren och vitlasera väggarna och även hyllorna då meningen är att Vi ska byta kök hemma och då kan jag ha en viss del av köksinredningen i sadelkammren till typ alla putsmedel, liniment och sådant tycker det ser lite shabbigt ut att ha stående så som jag har det nu..Vi ska även sätta in en värmepump..Värme finns där inne MEN det var en riktig eltjuv..var nog ingen som räknade med det.. Ska även ta och måla om boxarn I ÅR IGEN!! Blir så trött på dåligt färg..Man lägger 1000 lappar på färg och den lossnar i från väggarna trots att man tvättar innan..Skit dåligt tycker jag..

En sak som jag ångrar är att när Vi fixade golvet att Vi INTE gjorde en spolspilta..STORT MISSTAG med 3 simmlar i stallet och en bruning med massa vita tecken..Men men..Går att fixa i efterhand kostar baar mer pengar :/

Ja detta är mitt stall genom tiderna ;)

1 kommentar: