tisdag 15 april 2014

Lite häst i dag!

I dag blev det lite häst var och tömkördes curre innan 6 i morse och han var jätte fin! Avslappnad och fin och det märks stor skillnad på att ta in honom på kvällen  han drar inte i väg utan känns nöjd liksom..

Lalle gick en runda i skogen det var nog galopp banan nästa på honom! Herre Gud vad han taggade till och drog i väg i rätt bra snabbt tempo! Försökte få honom lite seriös sedan han var väldigt över tänd men lugnade ner sig efter ett bra tag men fin emot slutet. Man måste lära sig att man får busa men sedan måste man kunna vara seriös med liksom:)

Näst ut var Sture som var dom ett nervvrak i stallet! Tänkte att detta går säkert jääätte bra (ironisk). Tog ett pass i paddocken trodde han skulle vara stel och tråkig men han var jätte fin att rida! Älskar hans galopp, hans vilja att arbeta igenom hela sin kropp! Hoppade några studds och sedan en grind som han glodde på innan men sedan när han skulle hoppa flög han över grinden utan att glo! Hoppade studdsen väldigt kvickt och bra endast andra gången han hoppar studds men han är hinder klok!

Sist ut var fjonte som började med att sköta sig hyfsat bra för att sedan bli ett monster!! Då var han riden alla gångarter innan sedan blev fjonte rädd för ALLT!! Korna på betet var farliga trots de gått där innan av passet, elden var farlig den hade brunnit hela tiden.. Tog och gick på honom och satte honom i arbete!! Då skärpte han till sig och funkade riktigt bra sedan! Lagt lite galopp bommar i paddocken 5 normala galopp språng och fjonte har verkligen utvecklat sin galopp de senaste månaderna stor skillnad sedan sist jag körde samma avstånd då var 5 lite kämpigt liksom fick gå på honom rätt mycket för de 5 men nu var det 5 normala alltså jag satte en bra galopp samma galopp han alltid går i liksom :) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar