måndag 9 april 2012

Påsken..

Ja nu är påsken slut för detta året tycker att man hinner verkligen ingenting! Middag på ena stället sedan annat ställe dagen efter och så håller det på..

På torsdagen var jag och Jane nere och tränade Curre nere i sölvesborg hos Frida.. Tycker attd et gick mycket bra när han började hoppa till och tänka till lite! Då var ingenting något problem för honom..Hoppade första en långsida med 5 galoppsprång som han hoppade hyffast på var inget wow liksom..Men sedan kom han på kombinationen med 2 galoppsprång emellan då hände det plötsligt något! Han hoppade och tänkte ill och fick bra språng då var det räcke in oxer ut sedan vidare till andra långsidan med 5 galoppsprång emellan hindrena..Då kunde han komma tight och trycka till lite och ändå inte riva..Sedan väändes det på steken och då blev det vara kombinationen i andra varvet oxer in och räcke ut..Oxern in var låg medans räcket ut låg på 140 som max oxh han var fin... Han hoppade in rev oxern och tänkte till och hoppade bra ut.. Så kul när man känner skillnad! jane filmade min sin telefon så det kommer sedan så fort hon skickat över det..

Fredagen sedan åkte jag och Linda på en Pay and Jump i yxnarum med Jonte..Det var mycket starter...Och han har aldrig varit bland så mycket hästar och aldrig riden i ridhus..Han hoppade 60 & 70 och skötte sig riktigt bra! Framhoppningen skötte han sig kanon på! Dock kände man att han lksom var trött psykiskt till 60:in men gick in i ridhuset utan probem hoppade alla hinder dock var det svårt att hoppa första hindret när man skulle göra sina behov samtidigt så ett riv på första sedan travade han runt resterande men sedan till 70:in var han riktigt fin hoppade allt i galopp till och med och var till och med lite stadig.. Så kul! Han struntade otalt i folket som stod vid "läktaren" i ridhuset.. De har ju ingen riktig läktare så folk stod på marken på kortsidan liksom..Dock blev det ett ner men gör de inte misstag lär de sig inte ju..Film på den duktiga killen som skötte sig kanon på sin första gång som han hoppade utanför sitt hem :) Så nu är det bara ut och träna med grabben:)

Film på Fjonte i från Pay and Jump 70 cm


Roligt också att man har hört att många tyckte han var fin och bra vitsord om honom. Alltid kul att höra är inte så ofta folk säger så annars..

Annars har det varit rätt lugnt med hästarna i påsk helgen de har gått lite menn inte som de borde..Men påsken blir så när man ska vara överallt ..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar