torsdag 21 augusti 2014

Nöjd med hästarna..

Kan väl säga att i dag är jag väl mer eller mindre nöjd med killarna! Satte ju upp lite hinder i paddocken i går egentligen mycket lydnad, hitta rytmen sådant mest liksom..Inget högt oxern var högst och den var på max 80 cm..Hoppa högt kan de sedan ska de lyda emellan också ;)

Började morgonen med Lalle alltså red Lalle och Sture innan Ella åkte till dagis vid 7 jag är rätt trött nu.. Lalle skötte sig bra var ju lite intressant att prova hoppa i CWD sadeln har ju aldrig hoppat honom med den men det verkar funka än så länge..Lalle är ju rätt okomplicerad på hinder han kan dock bli lite springig i bland men efter ett par gånger fattade han vad det handlade om och fick in en fin rytm tycker jag!

Näst ut var Sture kändes lätt och fin i munnen i dag sedan började det åh nu känns det som kvalitén går som den går eller ja det har det gjort innan med. Det är bedömning hur hästen är för dagen och hur vid vad domaren tycker om för typ vise verser.. Kändes bara så där kul då han helt plötsligt utan någon anledning blev tjabbig men sedan hoppade han och gjorde faktiskt det helt okej lite svårare att svänga på någon sväng men va tusan han är ju bara 4 år och det var någon lite knixig väg!

Nu i eftermiddage/kväll var det Fjontes tur och den nya CWD sadeln att göra entre över hindren! vilken balans man har i den jag är kär i CWD sadlarna ;).. Fjonte var väldigt taggad i början hoppade stort över hindrena på 50 cm sedan coolade han ner och gjorde ett mycket fint pass ett tag blev han lite ofokuserad ha var helt inne på att han skulel till höger för det hade han gjort innan och jag förberedde och talade om för honom att han skulel till vänster så där blev en miss alltså ingen fara utan det blev halt nästa gång var han dock mer lyhörd.. Det går inte att köra sitt eget race hela tiden ;)

Curre var riktigt fin att tömköra i dag! Tömmade faktiskt över cavaletti bommar vilket Curre verkade uppskatta :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar