söndag 22 juli 2012

Tävlingsdag..

I går bar det av mot Yxnarum med Fjontman för hans första tävling.. Planen var att hoppa 90 & 1 metter.. Skötte han sig bra i 90 in så skulle jag stryka honom i 1 meter.. Han skötte sig bra på tävlingsplatsen gock avslappnat på framhoppningen fram tills en hoppar in i rumpan på honom sedan blev han spänd.. Synd bara att ingen kan ta hänsyn till de utan red förbi nära i full galopp.. Är folk blinda?! Detta tycker jag är det största problemet när de blandar avd A & B som de gör oftast i 90:in.. Fick gå och be dom flytta ner mig i startlistan då jag inte kunde hoppa ett hinder typ och när denna killen gör så som han gjorde så är risken för gräs feeling VÄLDIGt stor.. De var i alla fall snälla och flyttade ner mig sist så longerade honom lite sedan var han fin och avslappnad..

Inne på banan sedan red han tyvärr första det låg nära staketet vid "läktar" sidan så tror han kollade lite på de men hoppade bra annars dock ville han ut igen där han kom in men vara inga problem att få förbi.. Så slutade på ett nedslag och ett tidsfel..Tycker han skötte sig bra..
Beslutade i alla fall för att starta 1 metetr också så han fick lite mer träning på framhoppningen..Skötte sig mycket bra på framhoppningen och inne på banan.. Lite segare denna klassen men hoppade andå började få upp farten lite efter 4:an sedan lite seg innan dess;)..Men sisat hindrena var han trött sedan så fram kom inte riktigt upp på sista så ett riv.. men tycker attd etta är helt godkänt för att avar första tävlingen!! Duktig bebis..

Tackar också Elina för suverän hästskötsel :D

Första filmen är i från 90:in den andra i länken är 1m får inte upp den på annat vis..teknisk är jag då inte ;)http://www.youtube.com/watch?v=eZhGdOk76SY


Ska tillägga att Fjonte trodde nog att livet som tävlingshäst skulle vara glammigt..Istället på lördagen blev man riden i regnet sedan blev man tvättad!!! Ävne i sniktet..Vad var det för glammig liv liksom ;)

Sedan en bild på Sture och hans kompisar i sommarhagen :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar