lördag 4 januari 2014

2013..

Nu tänkte jag skriva lite om 2013..

Detta året har väl inte riktigt varit mitt måste jag säga!

Snön låg länge och väl trodde aldrig jag skulle komma i gång med träningar och tävlingar. Men i början på februari så åkte jag till Hästak för att träna för Stefan Sjögren. Lalle va ny kollad i munnen och fixad = red på hackamore han gick jätte fin hoppade mycket bra i början tills han blev för taggad. Vi kraschade in i ett hinder gick omkull och bröt nyckelbenet! Trodde jag aldrig skulle kunna rida igen ( Ni som brutit nyckelbenet vet nog vad jag talar om de första 5 dagarna). Va i alla fall uppe och red efter 2,5 vecka och tävlade efter 4 hade snälla människor som höll i gång hästarna under tiden. Lalle såg fräsch ut men började bete sig konstigt i hoppningen åkte och kollade honom 1 grads hälta på en 10 gradig skala, typ inget. Röntgade en liten liten liten skada på ligamentet i kotan 6-8 veckors vila. Curre reds i gång kollades fortfarande halt efter 3 månaders hel vila och 2 månaders ta det lugnt ridning och 1 månads lite mer ridning. Fördelen med detta va att Fjonte fick ta rollen som 1:a häst i stallet vilket va bra för honom och det har ju gått helt okej som många vet!

Sture visades på 3 års testet tyvärr inte den löshoppningen man är van att se honom 7-7 i hopping 46 poäng som gångarts talang 45,5 som hopp. Gjorde även ridprovet på honom ALDRIG riden i ridhus 8,5 + 8,5 i ridningen. Duktig bebis lång vila innan det va dags igen!

Augusti kom Curre kollades igen fortfarande inte helt 100 trots 4 månaders bete!! Åkte till annan veterinär, började rida honom, återbesök blir i princip utdömd. Jag är envis jag ger mig inte! Tror det sitter någon annanstans vilket inte någon av desse veterinärer tror som jag varit hos. Ringer till den första och envisas om röntgen på ryggen får tid åker dit. Hittar något i ryggen som har med fram hältan att göra! ENVISHET lönar sig man känner sina hästar bäst! Nu ska han i gång succesivt med uppbyggnad från marken för att sedan förhoppningsvis ridas om allt vill sig väl!



Aususti kom även Lalle i gång och tävlade igen hyffsat resultat för att avar första tävlingen på många månader han bockade runt banan i princip! Tyvärr har hans resultat blivit väldigt ijämna 2013 varför kan jag inte tala om. En bidragande orsak är nog en häst som är känslig och inte funkar på vilket bett som helst. I slutet på året hittades ett träns + bett som han verkar trivas i och verkar funka på i hoppningen! Hoppas på att det är detta som strulat lite i år och hoppas på att det funkar bättre 2014.

 


Fjonte har gått från en spänd kille i hoppningen till att bli mer framåt hittat en galopp på honom! Nu är det bara lite annat som ska funka på tävling få honom avspänd! Men det kommer han börjar bli det mera på träning! 2013 gick han från att hoppa 90-1 m till att avsluta med ett skit pet i 115 i Karlskrona! Och det finns mer kapacitet! Trodde aldrig 110 skulle vara möjligt så spänd som han va i början på året!



Sture gick som sagt tre års sedan hade han semester fram till november. Blev även kastrerad där emellan. Han har även gått sin första hoppträning vilket gick bra tycker jag! Ska bli spännande att se vad det blir av denne kille 2014 när han får göra entré på hoppbanorna! Får hoppas att de sätter i halsen de som sagt att han va ful..;)



Picazzo glad pensionär! Han verkar faktiskt trivas med de!



Året har även innehållt lite späänande inridnings hästar! Har inte annonserat någonstans utan kunder som varit nöjda och kommit tillbaka. Sådant är alltid kul och även nya kunder som hittat hit på något vis! Har även uppdaterat hemsidan så den blivit snygg.

Hästar som varit här (och fortfarande är)

Casino valack född 2010 e: Cairo - Bugatti Hilltop-Asterix
BA Jamaal hingst född 2007 e: Perignon Al Amar - Smasc - Ib´n Zareefa
Future valack född 2010 e: Boss - Lucky Boy - Ramiro Z
Rebel valack född 2010 e: Touchwood Winston
Sandiado valack född 2005 e: Santa Cruz VDL - Zepateado
Messi valack född 2011 e: Homme d'Honneur xx - Biggles - Standford
Felicia sto född 2009 e: Lippizanare




Jag hoppas på ett bättre 2014 kan erkänna att jag stundtals varit väldigt uppgiven med hästarna och känt för att sälja allihopa. varför? Jo det är inte roligt när det kommer en massa skador och problem det tar tid det är synd om hästarna och det kostar pengar. Och ja jag är medveten om att detta kan ske när man har djur men alltid lika tråkigt när det händer också. Det jag tar som lärdom men mig in i 2014 och i hela livet är!

Det är du som känner din häst bäst ingen annan!

Hoppas alla får ett bra 2014! Jag tränar och ligger i för att få det i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar