lördag 18 augusti 2012

Upp som en sol Ner som en pannkaka..

Så var tävlingen förra helgen..usch..Det är riktigt tråkigt när det går dåligt!


Janiool fick följa med på fredagen istället för Fjonte.. Hoppade 2x 1 meter mycket starter men så fort det gick..
och han skötte sig fint.. 2 felfria rundor.. Tycker dock han hoppade bättre i Sölvesborg helgen innan sprången kändes bättre och när jag tittade på filmena i från sölvesborg så hoppade grabben faktiskt bra.. Bakbenen ser bättre ut nu på några hinder.. I alla fall Tingsryds tävling han hoppade sisådär men vilken fighter han var!!! I andra klassen gjorde jag en sådan fruktansvärd tabbe! Red mot kombinationen som var räcke in och oxer ut och jag min dumme lägger in ett galoppsprång extra så hur långt blev det inte för honom till oxern på ett galoppsprång!? Men han var en sådan kanon grabb så han strechade ut något enormt över oxern för han ville inte riva och inte helelr gjorde han det.. Vilken kille!!! Så nöjd med hans insatts han ville verkligen vara nolla och banorna var inte världens enklaste för unghästarna att gå så är ändå rätt glad att det var janiool jag hade som har mycket mer rutin än Fjonte som inte man inte är mer tävlad än en 4 åring...
 Lalle i från Tingsryd..

Film i från sölvesborg kommer håller på att ladda upp det på youtube..

Sedan får jag väl ändå nämna pannkakan....

Startade Curre på söndagen 120 & 130 skulle han gå..Detta ska då inte vara några problem för honom han hoppade bra på framhoppningen sedan inne på banan blir allt bara pannkaka.. Hästen vill ingenting..Visst jag aknske slutade rida på något hinder emn han har alltid hoppat..Så tråkigt.. Till 130 sedan bytte Vi bett och grejade fin på framhoppningen kändes lätt och okompicerad mycket bättre tryck i honom inne på banan fick jag tvinga honom över hindrena för han stod emot.. Kändes som underlaget inte var hans favorit då det var hårt.. Den går ju som bekant på grus som blir lätt hårt efter ett tag och V plast brukar det alltid regna på men kom lite under fredagen just när jag red inne på banan men annars har det varit öken.. Får hoppas att han inte trivdes med det hårda underlaget för svikt var det då ingen;).. Ska även kolla tänderna på honom då han är lite tjabbig i munnen..Men nu är det som det är så bara att träna mer och kolla munnen på grabben..Nu har han en veckas vila och han tycker det är rätt tråkigt ;)




De andra hästarna här hemma sköter sig annars bra..Picazzo han kändes väldigt fin nu mera framåt bjudning och lite tryck i galoppen elelr har man kanske lyckats börja rida bättre?! Han har även fått haft den så kallde tvångströjan ( pessoaselen) på sig dock trivs han rätt okej i den bättre än vad Curre gör ;)..men även Picazzo blir svett och får arbeta iden ;) han har även fått röra sina lurviga ben i skogen vilket uppskattas helt klart! Där kan man ju bli rädd för till exempel en sten eller en gran( för det finns ju varken sten eller gran här) så kommer man undan i från att arbeta.. Vissa är smartare än andra ;)





Fjonte mannen red jag lite i dag och hoppade lite studds och han kändes fin han också.. han har dock slupit tvångströjan utan har fått bli tömkörd i stället.. Även han behöver få ut väldigt mycket energi och detta görs bäst i lina..Även innan ridning med stigbyglarna nere för ens egen säkerhet!! ;) Han är även en duktig hjälreda i stallet den där Fjontman!!




Janiool har denna veckan varit ute en hel del i friska luften och fått galoppera va sig lite är välbehövligt för de krutpaketet..I går var det lite galoppträning i paddocken med lite studds och sockerbits hinder där det ska vara 4 jämna galoppsprång..Så kan man ju rida där emellan med lite variation..Bilder på Lalle innan dagens ridpass :)










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar